فطائر بطاطس بالجبنه
سواكن :: عالم الطبخ
صفحة 1 من اصل 1
فطائر بطاطس بالجبنه
ﻣﻦ ﺍﺷﻬﻰ ﻭﺃﻟﺬ ﺍﻟﻤﻘﺒﻼﺕ ﻭ ﻳﻤﻜﻦ ﺗﻨﺎﻭﻟﻬﺎ ﻛﻮﺟﺒﺔ ﺍﺳﺎﺳﻴﺔ ﻓﻲ ﺍﻟﻔﻄﻮﺭ
ﺍﻟﻤﻘﺎﺩﻳﺮ
4 x ﻋﺪﺩ ﺑﻄﺎﻃﺲ ( ﻣﺴﻠﻮﻗﺔ ﻭﻣﻬﺮﻭﺳﺔ )
3 x ﻋﺪﺩ ﺑﻴﻀﺔ
2 x ﻣﻌﻠﻘﺔ ﻛﺒﻴﺮﺓ ﺑﻘﺪﻭﻧﺲ ﻃﺎﺯﺝ ( ﻣﻔﺮﻭﻡ )
1 x ﻣﻌﻠﻘﺔ ﺻﻐﻴﺮﺓ ﻣﻠﺢ
1 x ﻣﻌﻠﻘﺔ ﺻﻐﻴﺮﺓ ﻓﻠﻔﻞ ﺍﺳﻮﺩ ﻣﻄﺤﻮﻥ
1 x ﻋﺪﺩ ﻓﺺ ﺛﻮﻡ ﻣﻬﺮﻭﺱ
½ x ﻛﻮﺏ ﺟﺒﻨﺔ ﻓﻴﺘﺎ ( ﺃﻭ ﺭﻭﻣﻲ ﺣﺴﺐ ﻣﺎ ﺗﻔﻀﻠﻴﻪ )
¼ x ﻛﻮﺏ ﺑﻘﺴﻤﺎﻁ ﻣﻄﺤﻮﻥ
ﻋﺪﺩ ﺍﻻﺷﺨﺎﺹ
ﻳﻤﻜﻨﻚ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻋﺪﺩ ﺍﻻﺷﺨﺎﺹ
ﺍﻟﺨﻄﻮﺍﺕ
.1 ﻫﻨﻌﺠﻦ ﺍﻟﺒﻄﺎﻃﺲ ﻣﻊ ﺍﻟﺜﻮﻡ ﺍﻟﻤﻔﺮﻭﻡ ﻭﺍﻟﻤﻠﺢ ﻭﺍﻟﻔﻠﻔﻞ ﻭﺍﻟﺒﻘﺪﻭﻧﺲ .
.2 ﻫﻨﺸﻜﻞ ﻣﻦ ﺍﻟﻌﺠﻴﻦ ﺩﻭﺍﺋﺮ ﻛﺒﻴﺮﺓ ﻭﻧﻌﻤﻞ ﻓﻴﻬﺎ ﺣﻔﺮﺓ ﺑﻤﻠﻌﻘﺔ ﺻﻐﻴﺮﺓ ﻭﻧﺤﺸﻴﻬﺎ ﺑﺎﻟﺠﺒﻨﺔ،ﻭﺑﻌﺪﻳﻦ ﻧﻘﻔﻠﻬﺎ ﻛﻮﻳﺲ ﻭﻧﺸﻜﻠﻬﺎ ﻋﻠﻰ ﺷﻜﻞ ﻗﺮﺹ ﺩﺍﺋﺮﻯ .
.3 ﻫﻨﺤﻂ ﺃﻗﺮﺍﺹ ﺍﻟﺒﻄﺎﻃﺲ ﻭﺍﻟﺠﺒﻨﺔ ﻓﻰ ﺍﻟﺒﻴﺾ ﻭﺑﻌﺪﻳﻦ ﻓﻰ ﺍﻟﺒﻘﺴﻤﺎﻁ ﻭﻧﻐﻄﻴﻬﺎ ﻛﻮﻳﺲ ﺑﺎﻟﺒﻘﺴﻤﺎﻁ ﻭﺗﺪﺧﻞ ﺍﻟﺜﻼﺟﺔ ﻧﺼﻒ ﺳﺎﻋﺔ ﻋﻠﺸﺎﻥ ﺍﻟﺒﻘﺴﻤﺎﻁ ﻳﻤﺴﻚ .
.4 ﻓﻰ ﺯﻳﺖ ﻏﺰﻳﺮ ﺳﺎﺧﻦ ﻫﻨﻘﻠﻰ ﺍﻟﻔﻄﺎﺋﺮ ﻟﺤﺪ ﻣﺎ ﺗﺘﺤﻮﻝ ﻟﻠﻮﻥ ﺍﻟﺬﻫﺒﻰ .. ﺑﺎﻟﻬﻨﺎ ﻭﺍﻟﺸﻔﺎ
ﺍﻟﻤﻘﺎﺩﻳﺮ
4 x ﻋﺪﺩ ﺑﻄﺎﻃﺲ ( ﻣﺴﻠﻮﻗﺔ ﻭﻣﻬﺮﻭﺳﺔ )
3 x ﻋﺪﺩ ﺑﻴﻀﺔ
2 x ﻣﻌﻠﻘﺔ ﻛﺒﻴﺮﺓ ﺑﻘﺪﻭﻧﺲ ﻃﺎﺯﺝ ( ﻣﻔﺮﻭﻡ )
1 x ﻣﻌﻠﻘﺔ ﺻﻐﻴﺮﺓ ﻣﻠﺢ
1 x ﻣﻌﻠﻘﺔ ﺻﻐﻴﺮﺓ ﻓﻠﻔﻞ ﺍﺳﻮﺩ ﻣﻄﺤﻮﻥ
1 x ﻋﺪﺩ ﻓﺺ ﺛﻮﻡ ﻣﻬﺮﻭﺱ
½ x ﻛﻮﺏ ﺟﺒﻨﺔ ﻓﻴﺘﺎ ( ﺃﻭ ﺭﻭﻣﻲ ﺣﺴﺐ ﻣﺎ ﺗﻔﻀﻠﻴﻪ )
¼ x ﻛﻮﺏ ﺑﻘﺴﻤﺎﻁ ﻣﻄﺤﻮﻥ
ﻋﺪﺩ ﺍﻻﺷﺨﺎﺹ
ﻳﻤﻜﻨﻚ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻋﺪﺩ ﺍﻻﺷﺨﺎﺹ
ﺍﻟﺨﻄﻮﺍﺕ
.1 ﻫﻨﻌﺠﻦ ﺍﻟﺒﻄﺎﻃﺲ ﻣﻊ ﺍﻟﺜﻮﻡ ﺍﻟﻤﻔﺮﻭﻡ ﻭﺍﻟﻤﻠﺢ ﻭﺍﻟﻔﻠﻔﻞ ﻭﺍﻟﺒﻘﺪﻭﻧﺲ .
.2 ﻫﻨﺸﻜﻞ ﻣﻦ ﺍﻟﻌﺠﻴﻦ ﺩﻭﺍﺋﺮ ﻛﺒﻴﺮﺓ ﻭﻧﻌﻤﻞ ﻓﻴﻬﺎ ﺣﻔﺮﺓ ﺑﻤﻠﻌﻘﺔ ﺻﻐﻴﺮﺓ ﻭﻧﺤﺸﻴﻬﺎ ﺑﺎﻟﺠﺒﻨﺔ،ﻭﺑﻌﺪﻳﻦ ﻧﻘﻔﻠﻬﺎ ﻛﻮﻳﺲ ﻭﻧﺸﻜﻠﻬﺎ ﻋﻠﻰ ﺷﻜﻞ ﻗﺮﺹ ﺩﺍﺋﺮﻯ .
.3 ﻫﻨﺤﻂ ﺃﻗﺮﺍﺹ ﺍﻟﺒﻄﺎﻃﺲ ﻭﺍﻟﺠﺒﻨﺔ ﻓﻰ ﺍﻟﺒﻴﺾ ﻭﺑﻌﺪﻳﻦ ﻓﻰ ﺍﻟﺒﻘﺴﻤﺎﻁ ﻭﻧﻐﻄﻴﻬﺎ ﻛﻮﻳﺲ ﺑﺎﻟﺒﻘﺴﻤﺎﻁ ﻭﺗﺪﺧﻞ ﺍﻟﺜﻼﺟﺔ ﻧﺼﻒ ﺳﺎﻋﺔ ﻋﻠﺸﺎﻥ ﺍﻟﺒﻘﺴﻤﺎﻁ ﻳﻤﺴﻚ .
.4 ﻓﻰ ﺯﻳﺖ ﻏﺰﻳﺮ ﺳﺎﺧﻦ ﻫﻨﻘﻠﻰ ﺍﻟﻔﻄﺎﺋﺮ ﻟﺤﺪ ﻣﺎ ﺗﺘﺤﻮﻝ ﻟﻠﻮﻥ ﺍﻟﺬﻫﺒﻰ .. ﺑﺎﻟﻬﻨﺎ ﻭﺍﻟﺸﻔﺎ
سواكن :: عالم الطبخ
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى